Ce durata de viata are un televizor lcd

S-a lucrat foarte mult la tehnologia din spatele televizoarelor LCD si la durata de viata a acestora. Se crede ca televizoarele LCD rezista mai mult in comparatie cu cele cu plasma, ca nu vor suferi o stergere a imaginii pe parcursul utilizarii si ca vor tine o viata, din pacate nu este adevarat.
Televizoarele LCD rezista aproximativ 100,000 de ore, ceva mai mult decat cele cu plasma. Unii producatori afirma ca se poate depasi acest numar de ore daca televizorul este folosit in conditii optime, camera sa fie iluminata normal, exculs lumina naturala, si temperatura sa fie constanta, dar oare cat de plauzibile sunt aceste afirmatii, cati dintre noi nu au ferestre la sufragerie sau reusesc sa pastreze aceiasi temperatura pe tot parcul anului?
Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont cand achizitionezi un televizor LCD este durata de viata a sursei de lumina, evident cea aproximata de producator, televizorul rezista atata timp cat sursa de lumina este functionala. Cele mai noi modele vor avea si cea mai lunga durata de utilizare, dar preturile pot fi ceva mai mari. Trebuie sa faci o investitie pentru achizitionarea unui televizor LCD care sa iti ofere o calitate impecabila a imaginii, dar tine cont ca tehnologia evolueaza si in 5 – 10 ani iti vei dori altceva.